Beauty Tips

Ο απόλυτος οδηγός για να ξυπνάτε πάντα αναζωογονημένοι!

Εάν είστε από τους ανθρώπους που κοιμούνται μόνο πέντε ώρες ή και λιγότερο -δηλαδή τουλάχιστον 2 ώρες λιγότερο από το συνιστώμενο μέσο όρο ύπνου- τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το παρακάτω άρθρο.

 

Η έλλειψη ύπνου έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, σωματικά και διανοητικά, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τη μνήμη μας, αλλά και την ικανότητά μας να μαθαίνουμε και να αποθηκεύουμε νέες πληροφορίες· διαδικασία η οποία είναι ζωτικής σημασίας στο χώρο εργασίας, αλλά και για όσους σπουδάζουν.

 

Τα καλά νέα είναι πως αν ακολουθήσετε κάποιους βασικούς «κανόνες της επόμενης ημέρας», οι πιθανότητες να κοιμηθείτε τη σωστή ώρα το βράδυ θα αυξηθούν σημαντικά. Χρειάζεται όμως ισχυρή θέληση για να τους ακολουθήσετε πιστά, ακόμη κι αν αισθάνεστε κουρασμένοι και ενδεχομένως εξαντλημένοι.

 

Τρώτε υγιεινά και δραστηριοποιηθείτε

 

Προσπαθήστε να αποβάλλετε τη συνήθεια να τρώτε ανθυγιεινά τρόφιμα σπαταλώντας τον ελεύθερο χρόνο σας στον καναπέ. Αντίθετα, θα πρέπει να εφαρμόσετε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και να παραμένετε δραστήριοι, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο νωθροί στην εργασία σας και επιπλέον θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

 

Πίνετε αλκαλικό νερό

 

Αν πίνετε ήδη τα συνιστώμενα δύο λίτρα νερού την ημέρα και θέλετε να πάτε στο επόμενο επίπεδο, προσπαθήστε να προσθέσετε λίγο λεμόνι και αλάτι για να αλκαλοποιήσετε το νερό. Το σώμα λειτουργεί άριστα σε αλκαλικό pH 7,35. Ενυδατώνοντας το σώμα με αλκαλικό νερό, το βοηθάμε να εκτελεί σωστά τις φυσιολογικές του λειτουργίες, όπως είναι ένας καλός ύπνος.

 

«Ανατείλετε» μαζί με τον ήλιο

 

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η αφύπνιση με την ανατολή του ήλιου, και όχι να αναγκάζετε τον εαυτό σας να ξυπνήσει πριν από την ανατολή, μειώνει τις πιθανότητες για εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές παθήσεις και κατάθλιψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ηλιακό φως της ημέρας είναι ο βασικότερος παράγοντας που ελέγχει το βιολογικό μας  ρολόι. Αναγκάζοντας τον εαυτό σας να ξυπνήσει πριν από την ανατολή του ήλιου, προκαλεί μία ανισορροπία στα επίπεδα της κορτιζόλης του σώματος, γεγονός που με τη σειρά του έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Ωστόσο, εάν το ξύπνημα με την ανατολή δεν είναι εφικτό, ειδικά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών όπου ο ήλιος ανατέλλει πολύ αργότερα το πρωί, μπορείτε να αυξάνετε σταδιακά τα επίπεδα του φωτός στο δωμάτιο.

 

Ακούστε μουσική

 

Αν ακούτε μουσική το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε πιο γρήγορα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η ακρόαση μουσικής με στίχους μπορεί πραγματικά να τονώσει τον εγκέφαλό σας. Προσοχή όμως! Μια πολύ δυνατή μουσική που μπορεί να σας ξυπνήσει πολύ απότομα, είναι δυνατόν να προκαλέσει έκρηξη αδρεναλίνης και παραγωγή της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης.

 

Τοποθετήστε μακριά το ξυπνητήρι σας

 

Εάν έχετε το ξυπνητήρι σας σε μια θέση που δεν μπορείτε να το φτάσετε από το κρεβάτι σας, τότε θα είστε αναγκασμένοι να σηκωθείτε για να το απενεργοποιήσετε. Μειώνετε έτσι τον πειρασμό να κυλήσετε πάλι πίσω στο κρεβάτι και να ξανακοιμηθείτε για λίγα ακόμα λεπτά.

 

Αποφύγετε το κουμπί αναβολής αφύπνισης

 

Είναι πολύ δελεαστικό να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα, ώστε να μπορείτε να πιέσετε το κουμπί αναβολής αφύπνισης για επιπλέον δέκα λεπτά. Ωστόσο, αυτό θα σας κάνει να αισθάνεστε χειρότερα όταν τελικά σηκωθείτε από το κρεβάτι, διότι επιστρέφοντας στον ύπνο μετά το πάτημα του κουμπιού αναβολής προετοιμάζετε το σώμα σας για έναν άλλο κύκλο ύπνου.

 

Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας

 

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας πριν τον ύπνο μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και μας χαλαρώνει. Καλό θα ήταν να επιλέγουμε καλλυντικά με βιταμίνες, μιας και έχει αποδειχθεί ότι τα φυσικά καλλυντικά θρέφουν βαθιά την επιδερμίδα χωρίς να την επιβαρύνουν. Αφού καθαρίσουμε σε βάθος το πρόσωπό μας, επιλέγουμε μια κρέμα νύχτας για θρέψη, σύσφιξη και αναζωογόνηση. Μια πολύ καλή επιλογή είναι η αντιρυτιδική κρέμα νύχτας Vitamin-Rich Revitalizing Night Cream από την καινοτόμο σειρά περιποίησης προσώπου Inalia. Η αντιρυτιδική κρέμα νύχτας Inalia είναι εμπλουτισμένη με Rejuvial Vitamins TM, ένα καινοτόμο δραστικό σύμπλοκο των βιταμινών D3E και C με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Επιπλέον, χάρη στον πρωτοποριακό συνεργιστικό συνδυασμό με βλαστοκύτταρα ροδιού η επιδερμίδα αποκτά λάμψη και βαθιά ενυδάτωση.

Διαβάστε Επίσης