Beauty Tips

Οι σοβαρές επιπτώσεις του αλκοόλ στην επιδερμίδα

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία της επιδερμίδας. Πιο συγκεκριμένα, δεν αφυδατώνει απλά το δέρμα σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή, πρόωρη γήρανση και αποχρωματισμό της επιδερμίδας.

Συγκεκριμένα οι επιπτώσεις του αλκοόλ:

Αφυδάτωση

Το αλκοόλ αφυδατώνει την επιδερμίδα, όπως η θερμότητα του ήλιου απορροφά την υγρασία από την άμμο. Το υπερβολικό αλκοόλ τείνει να προκαλεί έξαψη στους περισσότερους ανθρώπους, λειτουργεί ως διουρητικό και έτσι προκαλεί αφυδάτωση. Επίσης, εμποδίζει την παραγωγή της αγγειοπιεσίνης, της ορμόνης που σας βοηθά να απορροφάτε το νερό.

 

Φλεγμονή

Οι υπερβολικοί υδατάνθρακες και η προστιθέμενη ζάχαρη στα απολαυστικά κοκτέιλ μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή, ενώ το αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί πρήξιμο και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

 

Ακμή

Τα υψηλά επίπεδα αλατιού και ζάχαρης στο ποτό σας μπορεί να διεγείρουν την ορμόνη IGF-1, η οποία προκαλεί υπερβολική παραγωγή ελαίου στο δέρμα σας. Συνδυάστε αυτό με τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης που προκαλούν φλεγμονή και έχετε τη συνταγή για ακμή.

 

Πρόωρη γήρανση

Όταν πίνετε αλκοόλ, αυξάνετε τις πιθανότητες βλάβης των κυττάρων σας και γήρανσης του δέρματός σας. Η αφυδάτωση αποδυναμώνει το φραγμό του δέρματος, κάτι το οποίο μπορεί να επιτρέψει στους περιβαλλοντικούς παράγοντες να προκαλέσουν ζημιά. Μειώνει επίσης τα αποθέματα βιταμίνης Α στο ήπαρ σας. Η βιταμίνη Α  είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προώθηση της κινητικότητας των κυττάρων και προστατεύει το δέρμα σας από φαινόμενα όπως η ρύπανση.

 

Αποχρωματισμός

Το αλκοόλ λειτουργεί ως αγγειοδιασταλτικό, δηλαδή ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία σας. Εάν τα αγγεία σας υπερδιπλασιαστούν, μπορεί να σκάσουν, αφήνοντάς σας με μικρές περιφερειακές φλέβες που μπορούν να γίνουν μόνιμα διευρυμένες (μπορεί να παρατηρήσετε αυτές τις σπασμένες κόκκινες φλέβες γύρω από τη μύτη σας και στα μάγουλά σας). Επιπλέον, εάν το ήπαρ σας αποτυγχάνει να λειτουργήσει σωστά, μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό και να προκαλεί χρωματισμό γύρω από τα μάτια σας.

 

Όσον αφορά τις βιταμίνες, το αλκοόλ μπορεί να αποστραγγίσει το σώμα από τη βιταμίνη Α, η οποία είναι υπεύθυνη για τον κυτταρικό κύκλο, οπότε λαμβάνοντας ένα καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής μπορείτε να βοηθήσετε στην αναγέννηση των κυττάρων.

 

Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών σας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των βλαβών του δέρματος σας με αποτελεσματικό τρόπο. Άλλα συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο δέρμα σας περιλαμβάνουν βιταμίνες C, E, B1, B6, B2, B3 και Ωμέγα 3.

 

Ιδανικό είναι το Hairtone Nails & Skin της Power Health. Tα μικροθρεπτικά συστατικά του συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών είναι ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και η βιοτίνη, των νυχιών το σελήνιο και ο ψευδάργυρος ενώ του δέρματος η βιοτίνη και ο ψευδάργυρος. Η βιταμίνη C συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος και ο χαλκός συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού συνδετικού ιστού, καθώς και στο φυσιολογικό χρωματισμό των μαλλιών και του δέρματος.

 

Είτε αποφασίσετε να μειώσετε το ποτό είτε να σταματήσετε εντελώς, τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά για το δέρμα σας.

 

Παρακάτω είτε τι θα συμβεί στο δέρμα σας όταν σταματήσετε να πίνετε:

 

  • Ενυδατωμένο, σφριγηλό δέρμα
  • Λιγότερες ρυτίδες
  • Πιο λαμπερό δέρμα
  • Μικρότεροι πόροι
  • Η υπερβολική ερυθρότητα θα εξαφανιστεί
  • Η ακμή μπορεί να βελτιωθεί
  • Ο τόνος του δέρματος γίνεται ομοιόμορφος
  • Το πρήξιμο υποχωρεί
  • Οι εξάρσεις της ροδόχρου ακμής γίνονται πιο σπάνιες

 

Τέλος, για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας καλό είναι να χρησιμοποιείτε  και τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς. Η καινοτόμος σειρά Inalia αποτελείται από φυσικά καλλυντικά για την περιποίηση του προσώπου και είναι ειδικά σχεδιασμένη για ενυδάτωση, ανάπλαση και σύσφιξη της επιδερμίδας.

 

Είναι εμπλουτισμένη με Rejuvial Vitamins TM, ένα καινοτόμο δραστικό σύμπλοκο με προηγμένες μορφές των βιταμινών D3E και C και φυτικά εκχυλίσματα της κρητικής γης.

Διαβάστε Επίσης