Beauty Tips

Μεταξένια μαλλιά με τη δύναμη του μπαμπού!

Το μπαμπού είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και εύκαμπτα φυτά στον κόσμο! Κι αυτό γιατί το κύριο συστατικό του είναι το silica, μια φυσικά απαντώμενη ουσία η οποία αποτελείται από πυρίτιο και οξυγόνο, δύο από τα πιο άφθονα στοιχεία στον πλανήτη μας.

 

Το πυρίτιο είναι ένα στοιχείο που συναντάται και στους ιστούς του ανθρώπινου σώματος, ιδιαίτερα στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια. Με την πάροδο του χρόνου η συγκέντρωσή του εξαντλείται, όπως συμβαίνει και με άλλα θρεπτικά συστατικά, και έτσι η έλλειψή του μπορεί να επηρεάσει την κατάστασή τους.

 

Μάλιστα, το πυρίτιο αποτελεί ένα από τα κυριότερα συστατικά του κολλαγόνου (στη μορφή του διοξειδίου του πυριτίου). Κατά συνέπεια, τα επαρκή επίπεδά του στο σώμα σχετίζονται με τη διατήρηση ή και ενίσχυση του κολλαγόνου, η οποία θα συμβάλλει στην ελαστικότητα, την απαλότητα και την ενυδάτωση του δέρματος.

 

Το πυρίτιο είναι, επίσης, πολύτιμο και σε περιπτώσεις που τα μαλλιά είναι θαμπά ή πέφτουν, καθώς η πρόσληψή του βοηθά στην αποκατάσταση της ζωτικότητάς τους και στον έλεγχο της τριχόπτωσης. Αυτή η σημαντική του δράση έγκειται στο γεγονός ότι βοηθά στη μεταφορά διαφόρων θρεπτικών συστατικών σε περιφερειακά σημεία του σώματος, όπως τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια. Έτσι, διασφαλίζεται η τροφοδότηση των τριχοθυλακίων και των νυχιών με μεταλλικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, όπως επίσης και για την καλή κατάσταση των νυχιών.

 

Οι ζωικές πηγές παρέχουν χαμηλότερα επίπεδα διοξειδίου του πυριτίου συγκριτικά με τις φυτικές. Καλές πηγές περιλαμβάνουν μη επεξεργασμένα δημητριακά, διάφορα φρούτα και σπόροι. Ωστόσο, τα περισσότερα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πυρίτιο, παρέχουν συνήθως μη βιοδιαθέσιμες μορφές του.

 

Μία από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές διοξειδίου του πυριτίου είναι το φυτό Bambusa arundinacea, το κοινώς γνωστό bamboo. Συγκεκριμένα, το εκχύλισμα μπαμπού έχει την υψηλότερη ποσότητα πυριτίου φυτικής προέλευσης, που φθάνει ή και ξεπερνά το 70%! Για αυτό, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί διάφορα προϊόντα διατροφής και περιποίησης βασισμένα σε αυτό.

 

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πυρίτιο, το εκχύλισμα μπαμπού ενδυναμώνει τα μαλλιά, μειώνοντας την ευθραυστότητα της τρίχας. Ακόμη, προσφέρει λάμψη στα άτονα μαλλιά, ενώ χαρίζει όγκο και ελαστικότητα, ενισχύοντας την πυκνότητα της τρίχας.

 

Συνεισφέρει, επίσης, στην επανόρθωση των σπασμένων άκρων και στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Παράλληλα, βοηθά στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος και στη μείωση εμφάνισης των ρυτίδων. Τέλος, ενισχύει την απορρόφηση ασβεστίου και βιταμίνης D στο σώμα, κάτι το οποίο καθιστά τα νύχια πιο δυνατά και ανθεκτικά.

 

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αναζητήσετε προϊόντα που, μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών, περιλαμβάνουν εκχύλισμα μπαμπού.

Σαμπουάν μαλλιών

Το Inalia Vitamin–Rich Shampoo συνδυάζει την προστατευτική δράση της κερατίνης* και των βιταμινών με το μπαμπού προσφέροντας στα μαλλιά δύναμη και όγκο. Χάρη στη φυσική του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αμινοξέα, διατηρεί την υγρασία των μαλλιών και ενισχύει την ελαστικότητα της τρίχας.

Conditioner μαλλιών

Η μαλακτική κρέμα Inalia Vitamin–Rich Conditioner ξεμπερδεύει τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει. Συνδυάζει την προστατευτική δράση της κερατίνης* και των βιταμινών με το μπαμπού προσφέροντας στα μαλλιά δύναμη και όγκο. Χάρη στη φυσική του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αμινοξέα, στοχεύει στις πιο αδύναμες περιοχές των μαλλιών και συμβάλλει στη μείωση του σπασίματος της τρίχας.

Shower Gel

Το Inalia Vitamin–Rich Shower Gel συνδυάζει την προστατευτική δράση της κερατίνης* και των βιταμινών με το μπαμπού προσφέροντας στο δέρμα την φρεσκάδα και την αναζωογόνηση που χρειάζεται καθημερινά. Χάρη στη φυσική του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αμινοξέα, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας χαρίζοντας σε όλο το σώμα μια τονωτική αίσθηση φρεσκάδας.

 

*κερατίνη φυτικής προέλευσης

Διαβάστε Επίσης