Beauty Tips

Το μυστικό για βελούδινη επιδερμίδα

Η κατάσταση της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματός μας φανερώνει και την κατάσταση της συνολικής υγείας του οργανισμού μας. Κι αυτό γιατί στο δέρμα φαίνεται κατά πόσο περιποιούμαστε τον εαυτό μας, αν τρεφόμαστε υγιεινά, αλλά και αν ακολουθούμε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. 

Σωστός καθαρισμός προσώπου

Ο σχολαστικός καθαρισμός αποτελεί τον πιο βασικό παράγοντα αν θέλουμε καθαρή και βελούδινη επιδερμίδα. Πρέπει απαραίτητα να πλένουμε το πρόσωπό μας κάθε πρωί μόλις ξυπνήσουμε για να απομακρύνουμε τις βραδινές φυσικές εκκρίσεις που αποβάλει ο οργανισμός μας και φυσικά πρέπει να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας τόσο του προσώπου μας όσο και του σώματος μας κάθε βράδυ με τα σωστά πάντα καθαριστικά για την κάθε περιοχή. Επιλέξτε για τον καθαρισμό τόσο του σώματός σας όσο και του προσώπου σας ένα προϊόν για βαθύ καθαρισμό με ουδέτερο PH και φυσικά μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε την καθαρή σας επιδερμίδα με μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης που θα σας προσφέρει βελούδινη επιδερμίδα.

Αντηλιακή κρέμα

Η αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη γιατί μας προφυλάσσει από τις επικίνδυνες και βλαβερές ακτίνες του ηλίου όχι μόνο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Ειδικά στην χώρα μας, η ηλιακή ακτινοβολία διαρκεί όλο τον χρόνο. Άρα είναι απαραίτητο να φοράτε την αντηλιακή σας κρέμα καθημερινά.

Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ

Το μακιγιάζ όσο πιο βαρύ είναι τόσο πιο πολύ βαραίνει και την επιδερμίδα μας και αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο επειδή φράζουν οι πόροι μας. Έτσι  όσο περισσότερο βάφεστε με μεγαλύτερη ποσότητα makeup και διαφόρων καλυπτικών προϊόντων, τόσο περισσότερο επιβαρύνετε την φυσική υγεία της επιδερμίδας σας. Η λύση βέβαια δεν είναι να μην βαφόμαστε αλλά να φοβόμαστε σωστά με μέτρο και έξυπνα για να έχουμε βελούδινη επιδερμίδα. Έτσι την επόμενη φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο makeup, προτιμήστε μια κρέμα με χρωστικές ή ακόμα καλύτερα βάλτε πρώτα μια κρέμα με βάση από σιλικόνη, η οποία θα αφήσει την επιδερμίδα σας να αναπνέει και έπειτα εφαρμόστε το makeup σας.

Περιορίστε το αλκοόλ

Το αλκοόλ πέραν του ότι κάνει κακό στην υγεία μας κάνει κακό και στην επιδερμίδα μας. Έτσι εάν θέλετε να έχετε βελούδινη επιδερμίδα απλά περιορίστε την κατανάλωσή του και φυσικά μην καταναλώνετε βαριά ποτά. Το αλκοόλ αναστέλλει την αιμάτωση του οργανισμού. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε φορά που πίνετε πολύ την επόμενη μέρα η επιδερμίδα σας είναι θαμπή.

Κόψτε το αλάτι

Όπως το ποτό έτσι και το αλάτι κάνει κακό στην επιδερμίδα μας σαμποτάροντας την λάμψη της άρα και κάθε προσπάθεια μας να αποκτήσουμε βελούδινη επιδερμίδα. Το αλάτι δημιουργεί κατακράτηση υγρών και κάνει την επιδερμίδα μας να δείχνει αφυδατωμένη και θαμπή.

Ασκηθείτε

Περπατήστε, τρέξτε, πηγαίνετε βόλτα τον σκύλο, πηγαίνετε για ψώνια με τα πόδια, κάνετε μια βόλτα με το ποδήλατο και γενικώς βάλτε κίνηση στης καθημερινότητα σας. Δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας ή να πιεστείτε για να πάτε γυμναστήριο. Αρκεί μόνο το κάθε τι που κάνετε να έχει κίνηση. Ακόμα και το να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί του αυτοκινήτου είναι μια αλλαγή, η οποία θα βάλει τον οργανισμό σας σε διαδικασία κίνησης. Η κίνηση είναι αναζωογόνηση του οργανισμού. Επίσης μέσω της κίνησης ο οργανισμός σας θα αρχίσει να αποτοξινώνεται άρα η επιδερμίδα σας θα λάμψει και θα αποκτήσετε βελούδινη επιδερμίδα.

Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας

Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο ακριβό ινστιτούτο αισθητικής για να αποκτήσετε βελούδινη επιδερμίδα. Μπορείτε όμως να αφιερώσετε μια ώρα την εβδομάδα για να περιποιηθείτε προσωπικά, εσείς οι ίδιες την επιδερμίδα σας από την άνεση του σπιτιού σας με δικά σας προϊόντα περιποίησης. Κάντε απολέπιση, scrub, μασάζ με έλαια, peeling προσώπου, μάσκες σώματος και προσώπου και οτιδήποτε άλλο περνά από το μυαλό σας και προσφέρετε στην επιδερμίδα σας μια περιποίηση η οποία θα την οδηγήσει στο να γίνει μια βελούδινη επιδερμίδα.

Πείτε «όχι» στο κάπνισμα

Το κάπνισμα καταστρέφει όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας, ενώ προκαλεί και ανεπανόρθωτες βλάβες σε αυτόν. Εκτός των άλλων κακών όμως το κάπνισμα γερνάει το δέρμα μας, δημιουργεί ρυτίδες έκφρασης και φυσικά ευθύνεται για την κυτταρίτιδα, την θαμπή όψη αλλά και την πρόωρη γήρανση. Εάν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε βελούδινη επιδερμίδα κόψτε το κάπνισμα.

 

Τέλος, να χρησιμοποιείτε πάντα ποιοτικά προϊόντα ομορφιάς που αναζωογονούν και προσφέρουν φυσική λάμψη στην επιδερμίδα. Ιδανική είναι η καινοτόμα σειρά για την περιποίηση προσώπου Inalia η οποία είναι εμπλουτισμένη με Rejuvial Vitamins ΤΜ και φυτικά εκχυλίσματα της κρητικής γης.

Διαβάστε Επίσης