Beauty Tips

Πόσο σημαντική είναι η σωστή απολέπιση προσώπου;

Σίγουρα όλοι θέλουν να έχουν πάντα λαμπερή και απαλή επιδερμίδα! Ωστόσο, κάτι τέτοιο με την πάροδο του χρόνου επιτυγχάνεται ολοένα και πιο δύσκολα, καθώς όσο μεγαλώνουμε ο κύκλος εργασιών των κυττάρων επιβραδύνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος να δίνουν μια θαμπή όψη στην επιδερμίδα και να ενισχύουν τη λιπαρότητα.

 

Τα καλά νέα είναι ότι αν κάποιος ακολουθεί συστηματικά μια ρουτίνα περιποίησης προσώπου που περιλαμβάνει και την κατάλληλη κρέμα απολέπισης τότε δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα παραπάνω.

 

Ως γνωστόν, σε καθημερινή βάση τα κύτταρα της επιδερμίδας μας ανανεώνονται. Τα παλιά κύτταρα που σχηματίζουν τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος πεθαίνουν ενώ τα νέα κύτταρα τα αντικαθιστούν. Η απολέπιση κρίνεται άκρως απαραίτητη, γιατί εξασφαλίζει την πλήρη αφαίρεση των νεκρών κυττάρων. Αν δεν αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα, το δέρμα μας φαίνεται θαμπό και, με την πάροδο του χρόνου, οι πόροι μας φράζουν, κάτι που συχνά οδηγεί σε ξεσπάσματα ακμής και λιπαρότητα.

 

Η απολέπιση συμβάλλει στην ενίσχυση της φωτεινότητας της επιδερμίδας, στη βελτίωση της όψης του δέρματος και, κυρίως, βοηθά στην πρόληψη της φραγής των πόρων, των κηλίδων ακμής και των μαύρων στιγμάτων.

 

Επιπλέον, η σωστή απολέπιση έχει την ιδιότητα να επιτρέπει στις ενυδατικές κρέμες και στους ορούς προσώπου να διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα. Όσον αφορά το μακιγιάζ, βοηθά στην καλύτερη εφαρμογή του foundation, καθώς σε ένα καθαρό δέρμα μπορεί και απλώνεται πολύ ευκολότερα. Κι ενώ όλοι γνωρίζουν πως η απολέπιση χαρίζει άμεση λάμψη στο δέρμα, ωστόσο μπορεί να μην γνωρίζουν ότι βοηθά και στην ουσιαστική βελτίωση και αποκατάσταση της γενικότερης υγείας του δέρματος.

 

Παρόλα αυτά, δεν αρκεί απλά να αγοράσουμε ένα οποιοδήποτε απολεπιστικό προϊόν. Θα πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή γιατί μια λάθος αγορά μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Για παράδειγμα, η εφαρμογή ενός προϊόντος που είναι ακατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας μας μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό έχει ως συνέπεια την εισχώρηση βακτηρίων, τα οποία οδηγούν πολλές φορές σε φλεγμονή, φραγμένους πόρους, σπασμένα τριχοειδή αγγεία και ουλές.

 

Το Inalia Intensive Exfoliation Face Scrub αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και είναι δερματολογικά ελεγμένο ακόμη και σε ευαίσθητους τύπους.

 

Πρόκειται για μια απολεπιστική κρέμα προσώπου, πλούσια σε μικρόκοκκους από γρανάτη και χαλαζία για βαθύ καθαρισμό. Τα μέταλλα που περιέχονται στους κρυστάλλους του γρανάτη προσδίδουν τονωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες στο δέρμα, ενώ οι κρύσταλλοι χαλαζία προωθούν την αναγέννησή του χωρίς να επηρεάζουν το υδρολιπιδικό φιλμ. Οι μικρόκοκκοι των ημιπολύτιμων λίθων συνδυάζονται με έλαιο αμυγδάλου και αλόη για να αναζωογονήσουν εις βάθος την επιδερμίδα.

 

Τέλος, όσον αφορά για τη συχνότητα που θα πρέπει να κάνετε απολέπιση προσώπου αυτό εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας. Γενικότερα, σύμφωνα με τους δερματολόγους, καλό είναι να μην γίνεται σε καθημερινή βάση γιατί μπορεί να δημιουργήσει ερυθρότητα και ξεφλούδισμα.

Διαβάστε Επίσης