Beauty Tips

Συμβουλές για ξεκούραστο και γεμάτο λάμψη βλέμμα

Οι πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, καθώς και οι καθημερινές υποχρεώσεις μας γεμίζουν άγχος και κούραση, αυξάνοντας κατακόρυφα τα επίπεδα κόπωσης, τα οποία συχνά αδυνατούμε να κρύψουμε, καθώς αντικατοπτρίζονται απευθείας στο βλέμμα μας.

 

Πώς μπορούμε, λοιπόν, με φυσικούς τρόπους να διατηρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο ξεκούραστο βλέμμα, απαλλαγμένο από μαύρους κύκλους και σακούλες;

Μασάζ

Για να ανακουφιστείτε από την καταπόνηση των ματιών κάντε απαλό μασάζ με καθαρά δάχτυλα γύρω από την περιοχή των ματιών και τους κροτάφους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και τη χαλάρωση των μυών στην περιοχή. Επίσης, το μασάζ διεγείρει τους δακρυϊκούς αδένες, αποτρέποντας έτσι την ξηροφθαλμία.

Ήλιος

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα είναι να καθίσετε λίγη ώρα κάτω από τις θεραπευτικές ακτίνες του ήλιου το πρωί. Κλείστε τα μάτια και αφήστε το φως του ήλιου να ζεστάνει τα βλέφαρά σας. Δεν θα πρέπει να φοράτε γυαλιά ηλίου ή φακούς επαφής. Το φως του ήλιου βοηθά τον αμφιβληστροειδή να απελευθερώσει ντοπαμίνη, η οποία συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των ματιών και αποτρέπει τη μυωπία. Φροντίστε, όμως, να μην κοιτάτε απευθείας στον ήλιο.

Ζεστές κομπρέσες

Μετά από μια κουραστική μέρα που μετρά πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε τους μύες και να ξεκουράσετε τα μάτια σας είναι να τοποθετήσετε μια ζεστή κομπρέσα στην περιοχή των ματιών. Βουτήξτε ένα καθαρό και μαλακό πανί σε ζεστό νερό (όχι καυτό!), βρείτε ένα άνετο μέρος για να ξαπλώσετε, τοποθετήστε την κομπρέσα και πάρτε κάποιες βαθιές χαλαρωτικές αναπνοές για 1 λεπτό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον άλλες τρεις φορές.

Παγάκια

Όπως οι ζεστές κομπρέσες, έτσι και τα παγάκια είναι άκρως αποτελεσματικά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη μείωση του πρηξίματος. Τυλίξτε μερικά παγάκια σε καθαρό πανί και τοποθετήστε το στην περιοχή των ματιών για 2 λεπτά.

Αλόη

Οι φυσικές θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες της αλόης βοηθούν, επίσης, στη μείωση του πρηξίματος και την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή των ματιών. Κάντε απαλό μασάζ με λίγες σταγόνες αλόης και έπειτα αφήστε τη να δράσει στην επιδερμίδα σας για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Κατάλληλη κρέμα ματιών

Η Firming & Brightening Eye Treatment της Inalia αποτελεί την ιδανική επιλογή αν επιθυμείτε ένα πραγματικά ξεκούραστο και γεμάτο λάμψη βλέμμα. Ενισχύει την μικροκυκλοφορία του αίματος και μειώνει αισθητά τους μαύρους κύκλους. Η κρέμα ματιών λάμψης της Inalia είναι εμπλουτισμένη με Rejuvial Vitamins TM: καινοτόμο δραστικό σύμπλοκο βιταμινών D3E και C με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.

Ομοιογενής όψη

Το συνεργιστικό σύμπλεγμα από εκχύλισμα μαγιάς και 5 φυτικών εκχυλισμάτων (ρούσκος, centella asiatica, καλέντουλα, ιπποκάστανο και γλυκόριζα) που εμπεριέχεται στην κρέμα ματιών λάμψης Inalia βοηθά στην ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας του αίματος με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αποκτά ομοιογενή όψη, δίνοντας μια πιο νεανική και πιο υγιή εμφάνιση στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Υγεία και λάμψη

Τα ενεργά συστατικά των φυτικών εκχυλισμάτων από φύλλα μουριάς και ρίζα ροδιόλας δρουν ενάντια στη γήρανση που σχετίζεται με τη δυσλειτουργία των μιτοχονδρίων. Συγκεκριμένα, αυξάνουν το μέγεθος και τον αριθμό των μιτοχονδρίων, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία τους, δηλαδή την παραγωγή ενέργειας. Με την κρέμα ματιών λάμψης Inalia το δέρμα αποκτά λάμψη, υγεία και ζωντάνια.

Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω μαζί με επαρκή ύπνο και ισορροπημένη διατροφή θα καταφέρετε να έχετε ένα αληθινά ξεκούραστο και ακαταμάχητο βλέμμα!

Διαβάστε Επίσης