Beauty Tips

Ζάχαρη, ο «γλυκός» εχθρός της επιδερμίδας μας!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ηλικία και η έκθεση στον ήλιο είναι οι βασικοί εχθροί του νεανικού δέρματος. Γνωρίζατε, όμως, ότι η επιθυμία σας για γλυκές λιχουδιές θα μπορούσε να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματός σας; Χάρη στις έρευνες που αφορούν το διαβήτη, έχουμε μάθει ότι η υψηλή ποσότητα γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από δερματικά προβλήματα, όπως ρυτίδες, καφέ κηλίδες, κιτρίνισμα του δέρματος και χαλάρωση. Επομένως, προτού υποκύψετε στον επόμενο γλυκό πειρασμό, διαβάστε τα παρακάτω…

 

Όταν η ζάχαρη εισέρχεται στον οργανισμό μας συνδέεται με άλλα μόρια στο σώμα μας, όπως είναι οι πρωτεΐνες και τα λιπίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζεται η σωστή λειτουργία των κυττάρων και να δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες οι οποίες αποτελούν τη βασική αιτία για τη γήρανση της επιδερμίδας.

 

Μία από τις πιο σημαντικές πρωτεΐνες του οργανισμού μας στην οποία προσκολλάται η ζάχαρη είναι το κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος, μαζί με την ελαστίνη. Το κατεστραμμένο κολλαγόνο αποδυναμώνει το δέρμα μας και το καθιστά πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις, καθώς και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως είναι η ηλιακή έκθεση, η ρύπανση και ο καπνός των τσιγάρων. Επίσης, η ζάχαρη εμποδίζει και μειώνει σημαντικά την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος, προκαλώντας ρυτίδες και σημάδια γήρανσης. Ακόμα και τα υποπροϊόντα ζάχαρης, γνωστά ως τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης ή AGEs, μπορούν επίσης να προκαλέσουν τις παραπάνω δερματικές βλάβες.

 

Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφύγετε όσο γίνεται περισσότερο τα γλυκά, αλλά και κάποια τρόφιμα από τη διατροφή σας (λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά, κουλούρια, αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα και κέικ) και να προσπαθήσετε να τα αντικαταστήσετε με τρόφιμα που περιέχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, γλυκοπατάτες,  φρούτα, λαχανικά, όσπρια κ.α.

 

Όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις έτσι στο δέρμα η πρόληψη είναι η καλύτερη τακτική. Σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Eberting είναι ιδιαίτερα σημαντική η χρήση προϊόντων αντιγήρανσης, καθώς διατηρούν υγιές το pH του δέρματος, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλουν στην επιδιόρθωση του δερματικού φράγματος.

 

Ιδανική επιλογή είναι η Age Delay Lifting Cream της Inalia. Πρόκειται για μια αντιρυτιδική κρέμα ημέρας με πλούσια υφή που μειώνει τις ρυτίδες, χαρίζει πιο σφριγηλή επιδερμίδα και αίσθηση lifting. Η αντιρυτιδική κρέμα ημέρας Inalia είναι εμπλουτισμένη με Rejuvial Vitamins TM: καινοτόμο δραστικό σύμπλοκο βιταμινών D3, E και C με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.

Μείωση των ρυτίδων

Περιέχει εκχύλισμα από τα σταφύλια της γαλλικής περιοχής Languedoc-Roussillon, πλούσιο σε πολυφαινόλες (ακόμη και της σπάνιας πολυφαινόλης δ-βινιφερίνης), το οποίο δρα κατά των ρυτίδων ενεργοποιώντας τη σύνθεση του κολλαγόνου τύπου 1.

Αναζωογόνηση/Ανάπλαση

Ο ιταλικός ελίχρυσος, ένα σπάνιο λουλούδι της Μεσογείου, το οποίο χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς πολλούς αιώνες στη Ν. Γαλλία, εμπεριέχεται στην αντιρυτιδική κρέμα ημέρας Inalia και βοηθάει στην αναζωογόνηση και την ανάπλαση του δέρματος.

 

Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διατροφικές επιλογές μας, αλλά και στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας αν θέλουμε να διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα νεανικό, λαμπερό και σφριγηλό δέρμα!

Διαβάστε Επίσης