Beauty Tips

Ευαίσθητο δέρμα; Βήμα-βήμα πώς να το φροντίσετε σωστά!

Άραγε μπορούν όλοι να απολαύσουν μια θεραπεία προσώπου; Ακόμη κι αυτοί που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα;

 

Για τους περισσότερους, μια επίσκεψη στο δερματολόγο για την περιποίηση του προσώπου τους μπορεί να είναι ένας χαλαρωτικός τρόπος αντιμετώπισης κοινών προβλημάτων του δέρματος, όπως είναι η ακμή ή τα σημάδια γήρανσης. Αλλά για εκείνους που έχουν ευαίσθητο δέρμα, η περιποίηση προσώπου μπορεί να μην είναι και τόσο ευχάριστη, καθώς είναι πολύ πιθανό να αισθανθούν ενόχληση σε κάποια αλλεργιογόνα και σε διάφορους ερεθιστικούς παράγοντες.

 

Όμως μην απογοητεύεστε! Ακόμη και αν έχετε ευαίσθητο δέρμα μπορείτε να απολαύσετε κι εσείς μια περιποίηση προσώπου, αφού πρώτα ακολουθήσετε κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές.

1. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πού ακριβώς να πάτε για μία εξειδικευμένη περιποίηση προσώπου για ευαίσθητα δέρματα, ζητήστε από το δερματολόγο σας να σας συστήσει κάποιους ειδικούς. Μια συζήτηση μαζί του θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ποιον να εμπιστευτείτε και ποια προϊόντα πρέπει ή δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο δερματολόγος μπορεί να συνεργάζεται με αισθητικούς ή, ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματός σας, μπορεί να σας κάνει μια ειδική θεραπεία στο δικό του ιατρείο.

 

2. Μάθετε ποια προϊόντα θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του προσώπου σας

Ορισμένα προϊόντα, όπως κάποια ισχυρά απολεπιστικά, μπορεί να γίνουν πολύ «εχθρικά» για το ευαίσθητο δέρμα. Κάνοντας μια έρευνα των προϊόντων περιποίησης προσώπου, θα σας δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψετε πιθανά «απαγορευτικά» που είναι άκρως ερεθιστικά για την επιδερμίδα σας, όπως αρώματα ή άλλα συστατικά που ίσως είστε ευαίσθητοι. Σε κάθε περίπτωση όμως, προτιμήστε προϊόντα που είναι κατάλληλα για ευαίσθητα δέρματα.

 

3. Ενημερώστε τους αισθητικούς ότι έχετε ευαίσθητο δέρμα

Έτσι, θα μπορούν να προσαρμόσουν την εμπειρία τους στον τύπο της ευαισθησίας του δέρματός σας και να γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί σε τυχόν ενδείξεις ερεθισμού.  Για παράδειγμα, αν είστε επιρρεπείς σε ακμή ή υπερχρωματισμό, αυτή η πληροφορία θα καθοδηγήσει σωστά τη διαδικασία της θεραπείας τους.

 

4. Ενημερώστε τον αισθητικό για την τρέχουσα θεραπευτική φροντίδα του προσώπου σας

Οι ειδικοί γνωρίζουν αν τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα σας ή αν μπορεί να κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο από ό, τι είναι – ειδικά αν περιέχουν ρετινοειδή.

 

5. Αποφύγετε τις θεραπείες απολέπισης

Η απολέπιση είναι πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό ή ακόμη και υπερμελαγχρωμία, εάν δεν γίνει σωστά. Αποφύγετε τέτοιου είδους θεραπείες και συζητήστε με τον αισθητικό για εναλλακτικές λύσεις, εάν χρειάζεται.

 

6. Προτιμήστε θεραπείες ενυδάτωσης και καταπράυνσης

Σε γενικές γραμμές, τα ευαίσθητα δέρματα δέχονται μόνο θεραπείες προσώπου που είναι ενυδατικές, ήπιες ή καταπραϋντικές, αντί για τις πολλά υποσχόμενες αντιγηραντικές και απολεπιστικές θεραπείες. Συγκεκριμένα, δέχονται θεραπείες με υαλουρονικό οξύ, μανδελικό οξύ και LED φωτοθεραπείες.

 

7. Μιλήστε εάν κάτι σας ενοχλήσει

Η πρώτη ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τα προϊόντα προσώπου που χρησιμοποιούμε  είναι η ερυθρότητα. Όμως όταν κάνουμε μια περιποίηση προσώπου, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η αίσθηση που μας προκαλούν. Οποιοδήποτε τσίμπημα ή καύση, ή γενικά κάτι που προκαλεί ενόχληση, είναι σημάδι ερεθισμού και πρέπει να εκφραστεί.

 

8. Κάντε μία θεραπεία τη φορά

Συνιστάται σε όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα να λαμβάνουν μόνο μία θεραπεία ή περιποίηση προσώπου τη φορά και κατά προτίμηση σε διάστημα τουλάχιστον 24 ωρών.

 

9. Τραβήξτε φωτογραφίες λίγες ημέρες μετά την περιποίηση του προσώπου σας

Συνήθως είναι δύσκολο να θυμηθείτε τα αποτελέσματα μιας περιποίησης προσώπου στο δέρμα σας, ειδικά αν πραγματοποιείται μόνο μερικές φορές το χρόνο. Γι’αυτό καλό είναι να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες του προσώπου σας πέντε ημέρες μετά από κάθε θεραπεία, ώστε να συγκρίνετε τα αποτελέσματά τους. Με αυτό τον τρόπο, μετά από έξι μήνες, θα επιλέξετε πιο εύκολα τι ειδους περιποίηση προσώπου θα ακολουθήσετε.

 

10. Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο χειμώνα-καλοκαίρι με προϊόντα που είναι δερματολογικά ελεγμένα σε ευαίσθητα δέρματα

Τα αντηλιακά προϊόντα Inalia της Power of Nature παρέχουν υψηλή προστασία από την UVA & UVB ακτινοβολία, δεν περιέχουν parabens και είναι κατάλληλα για τα ευαίσθητα δέρματα. Περιέχουν υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες D & E και εκχύλισμα από φύλλα ελιάς προσφέροντας αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, άμεση ενίσχυση της ελαστικότητας και προστασία ενάντια στα σημάδια της φωτογήρανσης.

Διαβάστε Επίσης