Beauty Tips

Λαμπερές γιορτές με λαμπερή επιδερμίδα!

Οι γιορτές είναι προ των πυλών και όλοι τρέχουν πυρετωδώς για να ρυθμίσουν τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων να αισθάνονται, αλλά και να φαίνονται λαμπεροί και φρέσκοι. Οι περισσότεροι έχουν ήδη ξεχυθεί στους δρόμους για να ανανεώσουν τη ντουλάπα τους. Όμως τι γίνεται με την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος;

 

Για να είμαστε πραγματικά λαμπεροί και φρέσκοι δεν αρκούν μόνο οι σωστές στιλιστικές επιλογές. Ένα καθαρό, φωτεινό πρόσωπο πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, ωστόσο αρκετές φορές ξεχνάμε να του δώσουμε τη σημασία και τη φροντίδα που χρειάζεται. Ομολογουμένως, τις εορταστικές περιόδους, είτε γιατί έχουμε περισσότερο χρόνο, είτε γιατί μας πιάνει μια έντονη επιθυμία να ξεχωρίσουμε στις εορταστικές συγκεντρώσεις, δίνουμε περισσότερο βάρος στην περιποίηση της επιδερμίδας μας. Βέβαια, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτούμε αυτή τη διάθεση και να προσπαθήσουμε να τη διατηρήσουμε όλο το χρόνο.

 

Αρχικά, μια επίσκεψη στο δερματολόγο για βαθύ καθαρισμό θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα, μιας και βοηθάει στην απομάκρυνση του σμήγματος. Η αφαίρεση νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα είναι μια άκρως απαραίτητη διαδικασία για να καθαρίσει το δέρμα, να αναπνεύσει και να είναι έτοιμο να δεχτεί όλα τα θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά που θα του χαρίσει στη συνέχεια η κρέμα προσώπου. Γι’ αυτό και η επιλογή της θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά, μιας και αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν το ποιοτικό επίπεδο της επιδερμίδας.

 

Σωστή διατροφή

Σπουδαίο ρόλο για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα παίζει και η σωστή διατροφή. Προσπάθησε να εντάξεις στη διατροφή σου τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες D3, E και C που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, η οποία kαθυστερεί τα σημάδια του χρόνου και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Τα φυσικά καλλυντικά Inalia της Power of Nature είναι εμπλουτισμένα ακριβώς με αυτές τις βιταμίνες∙ με το καινοτόμο σύμπλοκο βιταμινών Rejuvial Vitamins ΤΜ. Ο συνδυασμός βιταμινών και φυτικών εκχυλισμάτων προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα και ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

Σωματική άσκηση

Θα τολμήσω μια μικρή παραλλαγή στο γνωστό ρητό και θα πω «επιδερμίδα υγιή εν σώματι υγιεί». Μην το αναβάλεις άλλο και ξεκίνα τώρα οποιαδήποτε αερόβια άσκηση εσύ επιθυμείς. Τρέξιμο; Κολύμπι; Περπάτημα; Ποδήλατο; Επίλεξε όποια άσκηση σου ταιριάζει καλύτερα και θα δεις αμέσως θεαματικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου. Κατά τη διάρκεια της άσκησης οι μύες σου απελευθερώνουν πολλές πρωτεΐνες, μία από αυτές είναι IL-15 η οποία έχει μαγικές ιδιότητες! Τονώνει τα μιτοχόνδρια, δηλαδή τον πυρήνα των κυττάρων του δέρματος, τα οποία με τη σειρά τους ενδυναμώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να λειτουργούν καλύτερα. Η επιδερμίδα ανανεώνεται και εσύ δείχνεις νεότερη…

Ενυδάτωση τώρα!

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις συχνά τον οργανισμό σου πίνοντας περισσότερο νερό (ιδανικά 3 λίτρα την ημέρα) το οποίο καταπολεμά το θαμπό δέρμα, τις έντονες ρυτίδες και τους διεσταλμένους πόρους.

Ανεβασμένη διάθεση

Τέλος, αλλά επίσης πολύ σημαντικό, είναι να βελτιώσεις τη διάθεσή σου. Προσπάθησε να αποβάλλεις το καθημερινό στρες με διαλογισμό, βαθιές ανάσες και όμορφες σκέψεις. Η κακή ψυχολογία αποτυπώνεται στην επιδερμίδα και μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση των συμπτωμάτων ακμής ή να επιταχύνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Φρόντισε να κοιμάσαι επαρκώς (ιδανικά 8 ώρες) και επίτρεψε στον εαυτό σου διαλείμματα χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τελικά το «φαίνεσθαι» ίσως να μην απέχει τόσο πολύ από το «είναι», καθώς το πώς νιώθουμε μέσα μας φαίνεται και στην επιδερμίδα μας.

Διαβάστε Επίσης