Beauty Tips

Λαμπερή και νεανική επιδερμίδα από μέσα προς τα έξω

Η επιδερμίδα μας αποτελείται από τέσσερις στιβάδες: τη βασική, την ακανθωτή, την κοκκώδη και την κερατίνη, η οποία αποτελεί το πιο επιφανειακό τμήμα του δέρματος. Τα κύτταρα που την αποτελούν είναι άμορφα, αφυδατωμένα και χωρίς πυρήνες και αν δεν τρέφονται σωστά δεν μπορούν να συνθέσουν κολλαγόνο, μια πολύ σημαντική ουσία που συμβάλει στην υγεία και γενικότερα στην νεανικότητα του δέρματος. Έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι η σωστή διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο στην ελαστικότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας, καθώς ενισχύει αποτελεσματικά την παραγωγή κολλαγόνου.

 

Το κολλαγόνο είναι μια αδιάλυτη ινώδης πρωτεΐνη, η οποία αποτελεί το βασικότερο συστατικό του συνδετικού ιστού του οργανισμού. Ο συνδετικός ιστός ενώνει και στηρίζει άλλους σωματικούς ιστούς, όπως το δέρμα, τα κόκαλα, οι τένοντες, οι μύες, οι χόνδροι, τα δόντια. Στηρίζει επίσης τα εσωτερικά όργανα. Όλη η επιφάνεια κάτω από το δέρμα αποτελείται από συνδετικό ιστό. Έτσι, όταν η ποσότητα του κολλαγόνου μειωθεί, κατά περιοχές σχηματίζονται χάσματα, που εξωτερικά γίνονται ορατά ως ρυτίδες.

 

Με το πέρασμα του χρόνου η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται (πιο γρήγορα στις γυναίκες, πιο αργά στους άντρες). Ενισχυτικό ρόλο στην πρόωρη μείωσή του έχει αποδειχθεί ότι έχει η κακή διατροφή.

Τι θα πρέπει να αποφεύγουμε

Οι τροφές που μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου είναι κυρίως τα τηγανητά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα με συντηρητικά. Επιπλέον, η μη επαρκής κατανάλωση νερού και άλλων ροφημάτων που ενυδατώνουν την επιδερμίδα (φυσικοί χυμοί, τσάι κ.ά.), το αλκοόλ και το κάπνισμα επίσης μπορούν να συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, όταν μάλιστα συνδυάζονται με κακή διατροφή.

Τι θα πρέπει να καταναλώνουμε

Αντίθετα, οι τροφές που ωφελούν πολύ την υγεία της επιδερμίδας είναι όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά (προσφέρουν πολύτιμες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά), οι ελιές και το παρθένο ελαιόλαδο (πλούσια σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά), τα λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα, ο τόνος, ο σολομός (για τα ευεργετικά ω3 λιπαρά) και τα γαλακτοκομικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (για βιταμίνη Α).

 

Εκτός από τη διατροφή δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς. Γι’αυτό δεν θα πρέπει να ξεχνάμε καθημερινά να εφαρμόζουμε ορό προσώπου και κρέμα ημέρας που στοχεύουν στην παραγωγή κολλαγόνου.

Το ιδανικό Serum

Παραγωγή κολλαγόνου/Μείωση των ρυτίδων

Ο αντιρυτιδικός ορός Inalia Botox like effect premium face serum περιέχει το MATRIXYL® Morphomics™ (Palmitoyl Tripeptide-56), ένα βιομιμητικό πεπτίδιο που συμμετέχει στην αναγέννηση του δέρματος, ενεργοποιώντας τα γονίδια που εμπλέκονται στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος. Ο συνεργιστικός συνδυασμός με το Argireline® Amplified peptide (Ακετυλο εξαπεπτίδιο-8), το βιομιμητικό πεπτίδιο που έχει παρόμοια δράση με την αλλαντοτοξίνη Α (botulinum toxin A), μειώνει ακόμα και τις επίμονες κάθετες γραμμές έκφρασης.

Μείωση των μυϊκών συσπάσεων

Εκχύλισμα λευκόιου (Leucojum aestivum, Summer snowflake): το αγριολούλουδο του χιονιού εμποδίζει τη μετάδοση των νευρικών σημάτων μειώνοντας τις μυϊκές συσπάσεις. Χωρίς την κίνηση των μυών, οι ρυτίδες έκφρασης στην περιοχή του μετώπου και στο πόδι της χήνας γίνονται πιο λείες.

Η ιδανική κρέμα ημέρας

Μείωση των ρυτίδων

Η αντιρυτιδική κρέμα ημέρας Inalia Botox like effect premium face treatment περιέχει το Argireline® Amplified peptide (Ακετυλο εξαπεπτίδιο-8), ένα βιομιμητικό πεπτίδιο που έχει παρόμοια δράση με την αλλαντοτοξίνη Α (botulinum toxin A). To Argireline® Amplified εμποδίζει την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης, τον νευροδιαβιβαστή που δίνει εντολή για τις συσπάσεις των μυών. Χωρίς μυϊκές συσπάσεις, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες έκφρασης ελαχιστοποιούνται.

Μείωση των μυϊκών συσπάσεων

Το εκχύλισμα λευκόιου (Leucojum aestivum, Summer snowflake) που περιέχεται στη σύνθεση της αντιρυτιδικής κρέμας Inalia Botox like effect premium face treatment  εμποδίζει τη μετάδοση των νευρικών σημάτων μειώνοντας τις μυϊκές συσπάσεις. Χωρίς την κίνηση των μυών, οι ρυτίδες έκφρασης στην περιοχή του μετώπου και στο πόδι της χήνας γίνονται πιο λείες.

Αντιοξειδωτική δράση και ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου

Rejuvial VitaminsTM: καινοτόμο δραστικό σύμπλοκο βιταμινών D3E και C με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.

 

Ακολουθώντας τα παραπάνω προσφέρετε αυτό ακριβώς που χρειάζεται η επιδερμίδα σας για να διατηρηθεί υγιής και νεανική από μέσα προς τα έξω!

Διαβάστε Επίσης