Beauty Tips

Τρέφεται σωστά η επιδερμίδα σας;

Ακόμη κι αν xρησιμοποιoύμε τα σωστά προϊόντα για την περιποίηση προσώπου, η επιδερμίδα μας δεν θα μπορέσει να παραμείνει πραγματικά υγιής και λαμπερή αν δεν λαμβάνει καθημερινά τις απαραίτητες βιταμίνες.

 

Για να αποκτήσετε, λοιπόν, το δέρμα που ονειρεύεστε θα πρέπει πρώτα να προσθέσετε μερικές βασικές βιταμίνες-κλειδιά στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου σας.

Να λάβω τις βιταμίνες από τα τρόφιμα ή να τις εφαρμόσω απευθείας στην επιδερμίδα μου;

Τις περισσότερες βιταμίνες τις προμηθεύεται ο οργανισμός μας από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις λάβουμε ως συμπλήρωμα διατροφής από το στόμα ή να τις εφαρμόσουμε απευθείας στην επιδερμίδα μας. Ποιο είναι όμως το καλύτερο;

 

Η τοπική εφαρμογή των βιταμινών επηρεάζει άμεσα το δέρμα, ενώ η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμινών από το στόμα επηρεάζει την υγεία ολόκληρου του οργανισμού μας. Για παράδειγμα, το δέρμα μας είναι ικανό να εκμεταλλευτεί όλη την ποσότητα της βιταμίνης C που θα εφαρμόσουμε τοπικά, ενώ το σώμα μας θα τη διασκορπίσει σε όποιο σημείο του οργανισμού μας τη χρειάζεται.

 

Αν και η λήψη των βιταμινών από το στόμα δεν προσφέρει μια άμεση αλλαγή στην εμφάνιση του δέρματός μας, ωστόσο θα βελτιώσει μακροπρόθεσμα τη συνολική ποιότητα της υγείας του.

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι η τοπική εφαρμογή των βιταμινών είναι άσκοπη. Αντιθέτως, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσουμε το δέρμα μας υγιές, γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Όταν όμως πρόκειται για την υγεία ολόκληρου του σώματος (που επίσης θα ενισχύσει πραγματικά το δέρμα), τότε η από του στόματος πρόσληψη των βιταμινών είναι η πιο σωστή επιλογή.

Ποιες είναι οι βιταμίνες που χρειάζεται η επιδερμίδα μου;

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι υπεύθυνη για δύο πολύ σημαντικά οφέλη: Πρώτον, προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV και δεύτερον, το βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου. Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να φάμε ένα πορτοκάλι και να αντικαταστήσουμε το αντηλιακό…

 

Εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε το αντηλιακό για μια πλήρη προστασία από τις ακτίνες UV. Ωστόσο, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην επιδιόρθωση ζημιών που προκαλούνται από τον ήλιο και να προσθέσει ένα επιπλέον στρώμα αντηλιακής προστασίας.

 

Το κολλαγόνο είναι αυτό που κρατάει το δέρμα μας σφριγηλό και ελαστικό. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται, έτσι το δέρμα μας αρχίζει να «κρεμάει». Το γεγονός ότι η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, σημαίνει ότι βοηθάει το δέρμα μας να δείχνει σφριγηλό και με ελαστικότητα.

 

Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Otago, η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C έδειξε ότι βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικά όταν συνδυάζεται με βιταμίνη Ε.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε αναφέρεται σε ένα σύνολο από οχτώ διαφορετικές ενώσεις, γνωστές και ως τοκοφερόλες, οι οποίες δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά. Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών είναι να προστατεύουν τα κύτταρά μας από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τη γήρανση του δέρματος.

 

Η Βιταμίνη Ε, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθάει στην αντιγήρανση! Η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης Ε ανανεώνει τα κύτταρα, ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, ενυδατώνει και καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου.

Βιταμίνη D

Η λήψη της βιταμίνης D, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, δεν πραγματοποιείται μόνο από τις τροφές. Ο οργανισμός μας μπορεί και τη συνθέτει και μέσω της έκθεσης του δέρματός μας στην ηλιακή ακτινοβολία. Δεν είναι, όμως, τόσο απλό και εύκολο.

 

Με την έκθεσή μας στον ήλιο λαμβάνουμε επίσης και μια μεγάλη δόση UV ακτινοβολίας που είναι ικανή να προκαλέσει κυτταρικές βλάβες, ρυτίδες καθώς και  διάφορους τύπους δερματικού καρκίνου. Η βιταμίνη D έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση διάφορων δερματικών παθήσεων όπως η ακμή και η ατοπική δερματίτιδα.

 

Το δυσάρεστο είναι ότι η έλλειψη βιταμίνης D συνεχώς αυξάνεται,  επηρεάζοντας πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως. Στην ουσία, ο ήλιος ναι μεν θα δώσει στο δέρμα μας τις απαραίτητες και ζωτικές δόσεις βιταμίνης D, όμως θα προκαλέσει ταυτόχρονα και σοβαρές βλάβες.

 

Γεννιέται λοιπόν το εξής ερώτημα: Πώς θα πρέπει τελικά να λαμβάνω τη βιταμίνη D; Δεδομένου ότι η βιταμίνη D είναι σημαντική όχι μόνο για την υγεία του δέρματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε ένα συμπλήρωμα όταν δεν είναι επαρκής η πρόσληψή της από τα τρόφιμα. Εξίσου σημαντική είναι και η τοπική εφαρμογή της στο δέρμα όπου θα εξασφαλίσει άμεσα τη μέγιστη προστασία του.

 

Έτσι, λοιπόν, για την καθημερινή σας περιποίηση καλό θα ήταν να επιλέγετε καλλυντικά με βιταμίνες που έχουν τη δυνατότητα να θρέψουν εκ των έσω την επιδερμίδα σας. Η καινοτόμα σειρά περιποίησης προσώπου Inalia περιέχει το Rejuvial Vitamins, ένα καινοτόμο δραστικό σύμπλοκο βιταμινών D3, E & C με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.

Διαβάστε Επίσης