Beauty Tips

Πώς θα απαλλαγείτε από τις έντονες ρυτίδες

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και οι πρώτες ρυτίδες κάνουν εμφανή την παρουσία τους! Πιο συγκεκριμένα, μόλις αρχίζει να μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου τότε το δέρμα γίνεται ολοένα και πιο λεπτό και παρατηρούμε ρυτίδες κυρίως ανάμεσα στα φρύδια (γνωστές ως “ρυτίδες θυμού”), γύρω από το στόμα (γνωστές ως “ρυτίδες καπνίσματος”) και στις άκρες των ματιών (γνωστές ως “πόδι της χήνας”).

 

Όσο περνάει ο καιρός αυτές οι ρυτίδες γίνονται ακόμα πιο βαθιές με αποτέλεσμα στην πορεία να είναι πολύ δύσκολο να τις εξαλείψουμε. Διάφοροι παράγοντες, όπως γήρανση, κληρονομικότητα, επαναλαμβανόμενες εκφράσεις προσώπου, άγχος, κάπνισμα και ηλιακή ακτινοβολία, επιταχύνουν την εμφάνισή τους.

 

Η καλύτερη τακτική αντιμετώπισης είναι η πρόληψη και η σωστή περιποίηση προσώπου. Όσον αφορά την πρόληψη, θα πρέπει να διατηρείτε τον οργανισμό σας πάντα ενυδατωμένο και να επιλέγετε μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή. Φροντίστε να καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά για να λαμβάνετε την καθημερινή σας δόση αντιοξειδωτικών και μην παραμελείτε τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως αυτά που βρίσκονται στους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα λιπαρά ψάρια.

 

Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να κοιμάστε επτά με εννέα ώρες τη νύχτα. Ο κακός ύπνος έχει συνδεθεί με το ξηρό δέρμα και, όπως γνωρίζετε, το ξηρό δέρμα μπορεί να αυξήσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Να φοράτε πάντα αντηλιακό με δείκτη τουλάχιστον SPF 30 για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, καθώς και να ελαχιστοποιήσετε την ηλιακή έκθεση όταν ο δείκτης UV είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

 

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις ρυτίδες σας, μπορείτε να μιλήσετε με τον δερματολόγο σας για να λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές περιποίησης δέρματος.

 

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μάθετε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή προϊόντων ομορφιάς που χρησιμοποιείτε. Στην καινοτόμο σειρά φυσικών καλλυντικών Inalia μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας που στοχεύουν αποτελεσματικά στην εξάλειψη των ρυτίδων.

Serum

Ο αντιρυτιδικός ορός Inalia Botox like effect premium face serum περιέχει το MATRIXYL® Morphomics™ (Palmitoyl Tripeptide-56), ένα βιομιμητικό πεπτίδιο που συμμετέχει στην αναγέννηση του δέρματος, ενεργοποιώντας τα γονίδια που εμπλέκονται στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος. Ο συνεργιστικός συνδυασμός με το Argireline® Amplified peptide (Ακετυλο εξαπεπτίδιο-8), το βιομιμητικό πεπτίδιο που έχει παρόμοια δράση με την αλλαντοτοξίνη Α (botulinum toxin A), μειώνει ακόμα και τις επίμονες κάθετες γραμμές έκφρασης.

Μείωση των μυϊκών συσπάσεων

Εκχύλισμα λευκόιου (Leucojum aestivum, Summer snowflake): το αγριολούλουδο του χιονιού εμποδίζει τη μετάδοση των νευρικών σημάτων μειώνοντας τις μυϊκές συσπάσεις. Χωρίς την κίνηση των μυών, οι ρυτίδες έκφρασης στην περιοχή του μετώπου και στο πόδι της χήνας γίνονται πιο λείες.

Κρέμα ημέρας

Η αντιρυτιδική κρέμα ημέρας Inalia Botox like effect premium face treatment περιέχει το Argireline® Amplified peptide (Ακετυλο εξαπεπτίδιο-8), ένα βιομιμητικό πεπτίδιο που έχει παρόμοια δράση με την αλλαντοτοξίνη Α (botulinum toxin A). To Argireline® Amplified εμποδίζει την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης, τον νευροδιαβιβαστή που δίνει εντολή για τις συσπάσεις των μυών. Χωρίς μυϊκές συσπάσεις, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες έκφρασης ελαχιστοποιούνται.

Μείωση των μυϊκών συσπάσεων

Το εκχύλισμα λευκόιου (Leucojum aestivum, Summer snowflake) που περιέχεται στη σύνθεση της αντιρυτιδικής κρέμας Inalia Botox like effect premium face treatment  εμποδίζει τη μετάδοση των νευρικών σημάτων μειώνοντας τις μυϊκές συσπάσεις. Χωρίς την κίνηση των μυών, οι ρυτίδες έκφρασης στην περιοχή του μετώπου και στο πόδι της χήνας γίνονται πιο λείες.

Αντιοξειδωτική δράση και ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου

Rejuvial VitaminsTM: καινοτόμο δραστικό σύμπλοκο βιταμινών D3E και C με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.

 

Πάντα η σωστή καθημερινή περιποίηση του προσώπου θα αποτελεί τον εχθρό των ρυτίδων, οπότε καλό είναι να επιλέγετε μόνο φυσικά και ποιοτικά προϊόντα ομορφιάς για να μπορείτε να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σας!

Διαβάστε Επίσης